0735-33 55 50 hej@sterner.agency

Hemsida i Wordpress

Kraftfullt, smidigt och mobilvänligt!

Läs senaste inlägget i

hemsidor

Fördelar med responsiv webbutveckling

Varför Wordpress?

WordPress är en av världens mest populära plattformar för att skapa hemsidor och bloggar. Det är en öppen källkod-plattform som tillåter användare att skapa en unik och anpassad hemsida med hjälp av tusentals olika teman och tillägg.

Att hantera en hemsida med WordPress är enkelt och smidigt även för personer som inte har någon tidigare erfarenhet av webbutveckling. Plattformen är intuitiv och användarvänlig vilket innebär att det är enkelt att lägga till innehåll, bilder och andra mediafiler på din hemsida.

En annan fördel med att använda WordPress för din hemsida är att plattformen är mycket sökmotorvänlig. Det innebär att det är lättare för sökmotorer som Google att hitta och indexera din hemsida vilket ökar dina chanser att hamna högre upp i det organiska sökresultatet.

Kontakta mig

Varför mig?

Jag har använt Wordpress sedan 2003 och bygger alltid hemsidorna så att slutkunden ska kunna administrera dem själva om så önskas. Jag tycker det är mer ärligt än att tvinga in kunderna i en beroendeställning till en webbutvecklare. Sen erbjuder jag såklart serviceavtal men det ska vara upp till dig som kund om du vill teckna ett sådant.

För att ge dig en bild av mig och min verksamhet så är merparten av min projekt att bygga hemsida till småföretag eller medelstora verksamheter. Bygger jag gratis hemsidor? Nja. Jag behöver också gå till affären och köpa mat men jag älskar samarbeten och produktiva utbyten så kan vi på något sätt hjälpa varandras business är det bara att du hör av dig.

Kontakta mig

Vanliga frågor

Det kan ta allt från en vecka till ett år. För en normal sida där det inte är så mycket ”extra” att jobba med skulle jag säga att det tar ungefär 4-6 veckor tills er sida är up and running.

Det är också väldigt varierande. Jag har tre fasta paket för en enklare sida, en sida med fler undersidor och slutligen en sida med blogg/nyhetsdel. Ta gärna en titt på paketen här eller kontakta mig för att diskutera ett annat upplägg.

Finns det något som är gratis här i världen? Ja såklart du kan få en hemsida gratis men det är alltid någon som betalar så den är gratis för dig. Säg till exempel att jag skulle göra en sida gratis åt dig, då är det jag som betalar den med min tid, kunskap och de verktyg som jag faktiskt betalar pengar för att använda.

I de flesta fall betalar du för din sida när den är lanserad. Ibland behöver vi betala för en tjänst eller köpa ett plugin men generellt sätt betalar du när sidan är klar.

Vad den löpande, eller årliga, kostnaden för en hemsida är varierar väldigt mycket. Du kan hitta billiga webbhotell där det endast kostar några hundralappar om året för att ha en hemsida till de webbhotell där det kostar flera tusenlappar. Så vad är skillnaden? Jag skulle säga att den stora skillnaden är supporten. Sen får du oftast ett stabilare och säkrare webbhotell om du inte tittar på de absolut billigaste. Jag rekommenderar alltid Oderland som är ett svenskt webbhotell, med servrar i Sverige och extremt bra support.

Som grundplattform skulle jag säga att Wordpress är överlägset bäst för de flesta verksamheter. Vad man sen väljer att addera uppe på Wordpress är en smaksak. Jag gillar temat GeneratePress och använder alltid det tillsammans med pluginet GenereteBlocks. Varför? Främsta anledningen är att det är bra för din hemsida. Den laddar snabbt och det gillar Google. 🙂

Det korta och tråkiga svaret är tyvärr ja, din hemsida kan bli hackad. Men. Om du sköter om uppdateringarna för Wordpress, teman och plugins samt tar backup regelbundet är det inget du behöver oroa dig över. Vill du att jag ska hjälpa dig? Här kan du se mina olika servicepaket.

Hur går processen till?

Vi har ett första möte där vi tittar på vad ni har för behov. Det är det jag tycker ska styra hela processen. Det finns ingen anledning att koppla på massa avancerade funktioner eller flashiga tillägg om ni inte behöver dem. Idag handlar mycket om enkelhet och tillgänglighet (accessability) när man tillverkar en hemsida. Det ska vara enkelt att navigera och dina kunder ska på ett lätt sätt hitta informationen de söker och det ska vara smidigt att ta en kontakt.

I det första mötet är det bra om du som kund är förberedd på att svara på frågor som:

  • Har du någon sida du gillar som vi kan hämta inspiration från?
  • Har du en grafisk profil?
  • Kommer du skriva texter själv?
  • Vem fotar bilder?
  • Hur ser det ut med domän och webbhotell?

Känns frågorna överväldigande? Lugn! Om du inte kan svara på någon av frågor så hjälps vi åt. Jag kommer luska ut några sidor som du gillar och jag har jättemånga vänner i branschen som är duktiga på content (bild och text till hemsidor) och jag har tips på extremt bra webbhotell om du inte redan har ett.

När första mötet är klart kommer jag börja skissa på er hemsida. Den tid det tar för mig att få fram ett första utkast beror helt på underlaget jag får att jobba med från vårt uppstartsmöte. Vanligtvis har du ett första utkast inom två veckor. Eftersom hemsidor byggs på en dator så byggs de flesta hemsidor för att visas på desktop till en början. När du är nöjd med hur din hemsida ser ut och beter sig kommer jag mobilanpassa hemsidan. Göra den responsiv för att prata internetspråk.

Kontakta mig

Vad händer när hemsidan är klar?

När din hemsida är lanserad återstår en timmes utbildning för din del så att du lär dig ta hand om din nya hemsida. Jag går genom hur sidan är uppbyggd, hur du gör för att uppdatera de olika delarna samt hur du ska sköta om hemsidan framöver. Det är viktigt att man till exempel uppdaterar Wordpress, teman och de plugin som är installerade så att man inte råkar ut för tråkigheter som till exempel att sidan blir hackad.

Du har naturligtvis möjligheten att be mig ta hand om servicen av din hemsida. Jag har tre olika nivåer på servicepaket och vi hittar självklart det som passar dig bäst.